Alles wat je moet regelen voor je kater

We hebben allemaal weleens te maken gehad met een kater. Nee, niet de vervelende na een net iets té gezellige avond stappen maar die harige op vier poten. Soms zie je ze op straat, misschien heeft je moeder of je beste vriend wel een kat. Katten zijn geweldige huisdieren. Veel mensen willen er dan ook zelf één of twee, op enig moment. Wat moet je dan allemaal regelen? In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Plek om de roes uit te slapen

Katten slapen een hoop. Dat is inclusief leeuwen. Wist je dat een leeuw wel twintig uur per dag slaapt? Niet gek dus dat jouw huiskat ook een hoop uurtjes wegdroomt. En dan is het wel zo lekker als hij of zij een fijne plek heeft om dat te doen. Een mandje of toren voor de kat is dan ook de ultieme uitkomst. Maar je moet er ook niet gek van opkijken als je jouw kat ineens op de meest gekke plekken slapend vindt. Zoals de keukentafel of in de gootsteen.

De bloemetjes buitenzetten

Ondanks dat ze veel uren slapen, zijn veel katten ook enorm speels. Niet allemaal, maar als je dan toch een exemplaar hebt dat graag wat beweegt, is het handig om daar het één en ander voor in huis te halen. Iedere kat heeft een plek nodig om zijn of haar nagels aan te slijpen, een kattenkrabpaal dus. Een kattenkrabpaal is een klein paaltje met ruwe stof waar de kat aan kan klauwen. Door deze in huis te hebben, voorkom je ook dat de kat aan de haal gaat met jouw meubels om aan de ‘slijp-behoefte’ te voldoen. Daarnaast bestaan er ook speciale kattenspeeltjes. Van laserlichtjes tot piepende muisjes, van alles om jouw kat gemotiveerd en in beweging te houden.

Praktische zaken

Buiten deze belangrijke aankopen is ook het voer van groot belang. Vraag na bij de houder van je kat wat deze hem of haar te eten geeft, vaak zit je dan meteen goed. Daarnaast moet er ook een kattenbak zijn. Heb geduld met je kat wanneer deze nog moet leren om de kattenbak te gebruiken. Ze leren het snel genoeg maar het vraagt een beetje tijd. Overleg verder met de houder van je kat, ofwel de verkoper, of de kat verder voor alles gevaccineerd is en alle papieren heeft. Dan weet je zeker dat je daarna zorgeloos van je kater kunt genieten. Wie had ooit aan die zin gedacht?