Auto’s op elkaar gebotst

De kans is groot dat je ooit wel is een keer te maken gaat krijgen met een ongeluk. Het is iets waar je liever nooit mee te maken krijgt en je wenst het natuurlijk ook niemand toe. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en de kans blijft altijd aanwezig dat er zich een ongeluk kan voordoen waar jij mee te maken hebt. Of je nou de aanstichter bent van een ongeluk of dat er iemand anders zich schuldig maakt aan een ongeluk, het is belangrijk dat jij goed verzekerd bent en weet welke stappen je dient te ondernemen. Over het algemeen is men in Nederland goed verzekerd voor mogelijke verkeersongevallen. Het is een vereiste dat men over een basisverzekering beschikt wanneer deelneemt aan het verkeer en de weg op gaat. Toch komt er in sommige gevallen meer bij een ongeluk kijken dan alleen een verzekering. Vooral bij gevallen waarbij er sprake is van aangebracht lichamelijk letsel. In dit blog vertel ik wat je kunt doen na een ongeluk waarbij er een vorm van lichamelijk letsel is aangebracht.

Verschillende soorten schade

Je kunt door een ongeluk zowel materieel als immaterieel schade oplopen. Vaak is bij een ongeval in het verkeer wel sprake van materiële schade, maar niet altijd van immateriële schade. Als er een auto op een andere auto botst, dan zit er vaak een deuk in een auto. En vooral bij een kettingbotsing op een snelweg is er sprake van veel materiële schade. Veel auto’s zijn daarbij op elkaar geknald en dat zorgt voor veel materiële schade. Een vorm van immateriële schade is bijvoorbeeld lichamelijk letsel dat iemand door een ongeluk heeft opgelopen. Een veel voorkomende vorm van lichamelijk letsel bij een auto ongeluk is een whiplash. Dat is over het algemeen een verrekking in de rug of in de nek dat enorm veel pijn doet. Het is iets waar men een lange tijd veel last van heeft. Na zo’n ongeluk volgt een lange periode van herstel en veel bezoekjes aan een dokter of aan een fysiotherapeut.

Wat te doen met de opgelopen schade

Als er iemand materiële schade of immateriële schade aan jou heeft toegebracht, dan kun jij de schade op de tegenpartij verhalen. Je kunt in zo’n situatie het beste je goed laten informeren door iemand die daar veel verstand van heeft en ook veel ervaring heeft met letselschade zaken. Op die manier ben je goed voorbereid op het juridisch proces wat komen gaat. Het is erg vervelend als je te maken krijgt met een ongeluk, maar het is belangrijk dat je zo’n voorval nog goed kunt afsluiten.