Beddengoed lekker comfortabel

smulderstextiel.nl beddengoed

Beddengoed is het textiel dat op een bed gebruikt wordt en bestaat uit een aantal onderdelen. Bij smulderstextiel.nl beddengoed is er een grote variaties beschikbaar waarmee je jouw bed kan personaliseren naar jouw behoeften en smaak

smulderstextiel.nl beddengoed

Soorten beddengoed

Er zijn verschillende elementen van een goed opgemaakt bed. Ten eerste komt er een molton om het matras en de kussen heen om die te beschermen tegen de zouten, vetten en zuren in transpiratievocht op te vangen. Ten tweede word over de molton een hoeslaken en kussensloop geplaatst. Dit is de stof dat in contact komt met jouw huid.  En als laatst wordt om warm te blijven een dekbed op het bed geplaatst met daarover een dekbedovertrek, die is meestal een leuk kleurtje of printje. 

Onderhoud

Zal ik een wasje kleren draaien of een wasje beddengoed? De meesten zouden kleren zeggen omdat je die direct nodig hebt en die ook sneller vuil worden maar een volwassen persoon verliest elke avond ongeveer 0.25 liter transpiratievocht, huidschilfers en haren. Het beddengoed moeten ook regelmatig gewassen worden om huidirritaties tegen te komen. Ook moet het beddengoed goed fris gehouden worden om huisstofmijt, luizen, bacteriën, bedwantsen en andere insecten te voorkomen. Dit doe je door de beddengoed op rond de zestig graden of hoger te wassen. Er moet altijd wel gelet worden op de wasvoorschriften van de stof van het beddengoed want bij te heet wassen kan de stof gaan inkrimpen. Bij stof zoals katoen zou je de stof kunnen wassen op negentig graden om het goed schoon te krijgen en de bacteriën te doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *