De hele dag door genieten van koffie

Koffie wordt vaak gedronken bij het ontbijt of na de maaltijd. Als een start van de dag of een krachtige afsluiter van een fijne maaltijd. Maar koffie is veelzijdiger dan dat. Je kan de hele dag door genieten van het meest populaire drankje ter wereld.

Koffie is niet voor niets de meest gedronken warme drank ter wereld. We houden allemaal van koffie. Van de bittere, romige smaak, van de geur van geroosterde koffiebonen in de ochtend. De hele wereld draait op koffie.

Opstaan met de geur van koffie

De meeste mensen staan elke dag op met een kop koffie. Vaak is de koffiemachine het eerste apparaat dat ’s ochtends wordt aangezet. De geur van verse koffie maakt je wakker, zet je in beweging. Of je nu houdt van een koffie uit je Dolce Gusto koffiemachine of van een kopje filterkoffie. 

Maar ook tijdens de werkdag drinken we koffie. Je pauze vraagt om een kopje koffie, je lunch eveneens. Je maakt een praatje met je collega’s bij de koffiemachine of strekt even de benen tot bij dat geweldige koffiehuisje.

Koffie met gebak

In de late namiddag genieten we graag van koffie met gebak. Denk aan een lekkere espresso met een roomsoesje of een stukje taart. In het bijzonder chocoladegebak past erg goed bij een kop koffie. Zo goed dat bakkers vaak een beetje koffie aan het chocoladebeslag toevoegen, want koffie versterkt de smaak van chocolade.

Koffie is niet alleen lekker, het troost ons. Wanneer mensen een opkikker nodig hebben, drinken ze een kopje troost. Al dan niet met gebak. En wanneer we wat te vieren hebben of wanneer het wat steviger mag zijn, dan drinken we graag een koffie met likeur, zoals Hasseltse koffie met jenever of Ierse koffie met whisky.

Een koele espresso martini

Vaak stoppen mensen met het drinken van koffie als de avond eraan komt. Maar wist je dat je een heerlijke cocktail kan maken op basis van espresso en koffielikeur? Al wat je nodig hebt is een koud shot espresso, dat je eenvoudig kan zetten met een Senseo, een beetje likeur, wat ijs en wodka. Goed schudden en jouw avond kan niet meer stuk.

Koffie is belangrijk voor ons. We drinken al eeuwenlang koffie. Zo lang, dat het gebruik zich diep in onze culturen genesteld heeft. Elk land kent wel zijn tradities, elk land kent wel zijn koffie. Al dan niet koud, warm, met gebak of wat likeur. Héérlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *