Een weekendje weg? Met deze tips kies je de leukste bestemming

  • door
Weekendje weg

Zo nu en dan moet je er gewoon even tussenuit. Als je geen geld of tijd hebt voor een lange vakantie, dan ga je toch lekker een weekendje weg? Je hoeft er geen of nauwelijks verlof voor op te nemen en je bent zo weer thuis, dus die hoge kosten blijven vaak uit. Een weekendje weg kan op allerlei manieren: van citytrips tot ruige avonturen in de natuur: waar heb jij zin in? Met deze tips kom je er wel:

Weekendje weg
  • denk na over je gezelschap
  • houd rekening met reistijd
  • bepaal vooraf je budget

Denk na over je gezelschap

Natuurlijk wil je een weekend vol lol voor jou, maar denk ook na over je gezelschap. Neem je jouw partner mee? Bedenk dan of hij of zij het ook leuk vindt om in de natuur te zitten, of liever in de bewoonde wereld verblijft. Gaan de kinderen mee? Zorg dan dat ze iets te doen hebben want wat jij leuk vindt, vinden zij vast saai. 

Reistijd is belangrijk

Weekendje weg

Je hebt maar een paar dagen, dus je wil niet te lang onderweg zijn. Een autorit van tien uur is zonde van je tijd. Ook een vlucht met veel overstappen is wellicht wat overdreven. Zorg dat je iets kiest waar je naartoe kunt rijden of zelfs fietsen. Zo kun je extra lang genieten van je weekendje weg. 

Bepaal je budget

Bedenk vooraf wat je uit wil geven en ga daar niet overheen. Het is geen vakantie, maar een weekendje weg!