Hoe kom ik aan mijn eerste job?

We kennen het allemaal. Uren achter het scherm zitten om een job te vinden. Honderden mails versturen en vaak komt er niets uit. Hoe komt dat? Vaak zijn wij zo gefocust op welke job wij graag willen dat wij niet kijken of wij er gekwalificeerd voor zijn. Vaak is er een andere job in die branche die wel ideaal is voor je. Voor veel jobs heb je namelijk ervaring nodig. Deze kun je dan alleen op een lager niveau halen. In deze blog geven we je nog enkele andere tips om je carrière te starten.

De sollicitatie

Als je voor een job solliciteert, is het belangrijk dat je niet steeds hetzelfde cv stuurt en dezelfde motivatiebrief. Je kunt veel uit een jobomschrijving halen. Stem je cv dan op elke sollicitatie anders af. Want ook al heb je alles wat je nodig hebt, vaak zet je niet alles op je cv. Dat is helemaal normaal, je wilt namelijk niet teveel op je cv hebben staan.

Toon dat je leergierig bent

Als net beginnende heb je niet zoveel ervaring als mogelijke andere sollicitanten. Het is dus belangrijk dat je al je troeven speelt. Toon dat je leergierig bent en motiveert bent om te beginnen. Omdat je net van de schoolbank komt moet helemaal niet slecht zijn. Meer en meer bedrijven zien dat ervaring niet altijd alles is.

Je verwachtingen

Het is altijd goed om een hoog doel te hebben, maar wees ook realistisch. Je zult voor je eerste job niet starten als manager en controle hebben over een groot team. Ook je salaris zal niet die van een professionele voetballer zijn. Wees dus realistisch, zo zul je ook sneller een job vinden. Ben je leergierig en motiveert? Dan zul je snel naar boven kunnen klimmen binnen het bedrijf.

Waar vind ik een job?

Waar kun je deze jobs vinden dan? Er zijn veel vacaturesites op het internet, de ene beter dan de andere. Psyjobs is een zo een goede vacaturesite. Op Psyjobs vind je de psycholoog vacature die je altijd al wou. Ook als je op zoek bent naar een therapeut vacature, kun je deze hier vinden.