Maak van je tuin een 2e woonkamer!

De afgelopen maanden hebben we veel tijd binnenshuis moeten doorbrengen. Eventjes erop uit was er simpelweg niet meer bij, en dit heeft mensen weer laten inzien hoe fijn het wel niet is om een mooie, knusse tuin te hebben. En natuurlijk lopen de zomermaanden op hun eind, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet meer lekker in de tuin kan zitten. En met de volgende tips wordt het al helemaal lekker knus, ook nog in de herfst en winter! Het is immers gewoon veel te lekker en goed voor je, al die frisse lucht.

Zorg voor beschutting

Om ook nog met koudere temperaturen of zelfs met neerslag nog buiten te kunnen zitten is het erg fijn om een stukje te overdekken. Natuurlijk heb je dan in de zomer daar geen zon, maar een beetje schaduw is ook geen overbodige luxe. Gelukkig is het vaak een stuk makkelijker dan je denkt om een overkapping zelf te bouwen. Je kan zelfs een stukje zeil spannen! Er zijn genoeg mooie tuinzeilen met speciaal dat doel voor ogen te koop. Ook kan een waterdichte parasol een uitweg zijn, vooral als je bijvoorbeeld een balkon hebt. Nog een tip, maak de overkapping op een plekje waar je het meest uit de wind zit, vooral in de winter is dit erg prettig als het hard waait.

Licht en warmte

Natuurlijk wordt het ook weer steeds vroeger donker, voeg daarom leuke tuinlampen toe voor wat extra sfeer. Je kan bijvoorbeeld voor een slinger met lampionnetjes gaan. Of voor handige lichtjes die op zonne-energie werken. Dit is vooral handig voor wanneer je geen stopcontact buiten hebt. Ook heb je tegenwoordig ontzettend leuke lampen op batterij. Zo kan je hier een ontzettend leuke tafellamp op batterij vinden zodat je zonder geprut met draadjes in een keer een hoop licht hebt in je tuin. Verder is het ontzettend lekker om een heater te plaatsen indien je hier de ruimte voor hebt. Het beste hang je deze natuurlijk op bij de overkapping, zo zal je het niet snel meer koud krijgen. Wanneer een heater geen optie is, kan je het beste ergens wat fleece dekentjes op de kop tikken. Zo maak je het alsnog erg knus en gezellig op je terras, en houd je de kou goed buiten. Ga dus gewoon lekker aan de slag om van je tuin een 2e woonkamer te maken, je zal je zelf dankbaar zijn!