Photoshop voor beginners

Iedereen is wel bekend met het programma van Adobe: Photoshop. Voor degene die er nog wat minder bekend mee zijn. Dit is een nabewerkingsprogramma voor gemaakte foto’s waarmee je talloze opties hebt om deze mooier te maken, te editen en nog vele andere dingen. Eigenlijk is bijna alles wel mogelijk met photoshop. Daarom in deze blog een aantal tips om te beginnen.

1. Objecten en vlekjes verwijderen

Er kunnen natuurlijk dingen in de foto zijn die storen, denk aan: vlekjes, paaltjes, afval etc. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze dingen te verwijderen. Zo kan het bijvoorbeeld met de kloonstempel hiermee haal je het ongewenste uit je foto door het te klonen en in de onderste laag van de foto te zetten. Daarna pak je een stuk van de foto om het lege vlak weer op te vullen.

2. Bewerkingen ongedaan maken

Werken in lagen. Het is voordelig om in photoshop laag voor laag aan de slag te gaan. Als je dan werk ongedaan moet maken, hoef je niet de gehele foto aan te passen. Wat voor lagen je maakt dat kan je zelf een beetje uitproberen. Je kan bijvoorbeeld 1 laag voor het contrast, ander voor de belichting en nog een voor de kleurverzadiging.

3. Tijd besparen

Om tijd te besparen binnen Photoshop is het handig sneltoetsen aan te leren. Zo weet je jezelf gemakkelijker door het programma te gaan. Wat al die sneltoetsen zijn kan je leren via internet of via goede begeleiding via een kwaliteitscursus Photoshop waarin de basis aan je wordt geleerd.

4. Cursus volgen

Als laatste raad ik dus aan om een curus te volgen. Voor verschillende cursussen waaronder Photoshop en bijvoorbeeld Lightroom kan je terecht bij Learnit. Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *