Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn mooie manieren om jezelf bekend te maken, goede contacten te onderhouden en iemand te bedanken. Om niet de plank volledig mis te slaan zijn er een aantal trends op dit moment op het gebied van relatiegeschenken. 

Trends

Één van de eerste trends waarmee je rekening moet houden is technologie. Technologie wordt natuurlijk steeds belangrijker in het dagelijks leven daarom kun je daar iemand echt mee verrassen. Je geeft dan een geschenk waar iemand ook echt iets aan heeft en gaat gebruiken, en niet iets wat onderin de kast beland na een tijdje. Bij technologische relatiegeschenken kun je bijvoorbeeld denken aan powerbanks of oordopjes. 

Een andere trend die je veel terugziet komen is duurzaamheid. Wanneer je een duurzaam relatiegeschenk geeft, geef je twee signalen af. Namelijk het signaal dat je begaan bent met het milieu maar ook je waardering aan de klant.

Mensen waarderen geschenken vaak meer als er tijd en moeite in is gestoken en er een persoonlijke boodschap aan zit. Dit kun je ook doen met een relatiegeschenk door een persoonlijke boodschap zullen mensen je geschenk meer gaan waarderen. 

Voorbeelden van relatiegeschenken

Één van de meest voorkomende relatiegeschenken is toch wel een pen. Het is dan misschien niet heel origineel echter worden klanten wel vaak blij van een pen. Je zou hier kunnen kiezen voor een pen met een luxe uitstraling, een houten pen of een gepersonaliseerde pen zodat je ook nog een beetje reclame maakt voor jezelf. Als je je aan de éérste trend, die hier boven genoemd staat, houdt zou je ook kunnen kiezen voor een styluspen. 

Een ander technologisch snufje waar je klanten blij mee kunt maken is een powerbank. Ook hiermee houd je rekening met de trends en deze is erg handig voor de ontvanger. Je zou deze powerbank ook nog kunnen laten personaliseren zodat je ook nog een beetje reclame maakt.  

Als laatste zou je ook een paraplu als relatiegeschenk kunnen geven. Aangezien het in Nederland vaak regent zul je ook hier je klachten erg blij mee kunnen maken. Je zou ook een paraplu kunnen laten bedrukken met je eigen logo op deze manier maak je toch ook nog een beetje reclame. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *