Tips voor de beginnende tandarts

Je hebt solliciteert op een vacature tandarts? Leuk! De eerste weken zijn altijd de spannendste dagen. Je begint een nieuw avontuur in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Het kan ook een stressvolle tijd zijn, omdat je op korte termijn veel moet leren. Je hebt nog niet solliciteert, omdat je nog niet echt weet wat je wilt? Geen probleem! In deze blog hebben we enkele tips voor startende tandartsen verzameld om je op je weg te helpen.

De juiste tandartspraktijk

Voor dat je voor een tandartspraktijk kiest, is het belangrijk dat je over meerdere punten hebt nagedacht. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk voor je woonplaats. Weet je waar je graag wilt wonen of heb je al een huis? Dit moet een criteria zijn als je een praktijk kiest. Verder moet je er ook over nadenken of je liever in een grote praktijk wilt starten of een kleine. Beide opties hebben voor- en nadelen. Laatst is het ook belangrijk of er een toekomst is in de praktijk. Heb je er de kans om jezelf te ontwikkelen?

Je loon

Hoewel je loon niet zo belangrijk zou moeten zijn bij het kiezen van je eerste job, is het wel belangrijk dat je genoeg verdient. Je hebt er immers voor gestudeerd en hebt hiervoor mogelijk ook een lening voor genomen. Het is dus belangrijk dat je de juiste loon krijgt. Kijk een beetje rond en kijk wat de gemiddelde loon is voor een beginnende tandarts. Je zou zeker niet onder de 3.000 euro mogen verdienen.

Waar vind ik vacatures?

Als je problemen hebt om goede vacatures te vinden moet je een kijkje nemen op Dentjobs.be. Hier vind je veel verschillende vacatures gerelateerd aan de mondzorg. Hier vind je bijvoorbeeld een vacature tandartsassistente, als je liever nog wilt leren van een tandarts.