Voor veel mensen is het een enorm ellendige bezigheid; winkelen om nieuwe kleren te kopen. Met name sportkleding voor mannen. Dan bedoel ik niet dat mensen er een hekel aan hebben om herenkleding te kopen. Ik bedoel eigenlijk dat ik denk dat er meer mannen geen zin hebben om nieuwe kleren te gaan kopen dan vrouwen. Het zal wel genetische bepaald zijn of iets dergelijks. Zeker het winkelen voor heren schoenen kan door mannen ervaren worden als vervelend en langdradig.

Waarom

Eigenlijk weet iedereen wel waarom mensen een hekel kunnen hebben aan winkelen. Overigens is het zo dat natuurlijk lang niet een hekel heeft aan winkelen. Sommige mensen houden er echt van. Ze maken er bijvoorbeeld een gezellige dag weg van met vriendinnen. Deze blog is vooral voor mensen die het winkelen niet zo kunnen waarderen. Het lijkt soms eeuwen te duren voor je eindelijk iets hebt gevonden dat je aanspreekt. Als het dan eindelijk zo ver is, hebben ze het natuurlijk weer niet in de goede maat. Een ander punt waar mensen zich vaak aan kunnen ergeren is dat iedereen altijd op het zelfde tijdstip lijkt te moeten gaan winkelen.

Oplossing

Voor al die mensen is het internet echt een uitkomst. Je hoeft niet meer kilometers te lopen (lees slenteren) van winkel naar winkel. In de rij staan is verleden tijd. Ook kan je op de meeste websites al snel zien of het kledingstuk op voorraad is. Als je twijfelt over de maat kan je altijd twee van dezelfde bestellen en het shirt of de broek die het minst goed past, kun je gemakkelijk weer terug sturen.

Het enige nadeel hiervan is dat je een aantal goede websites moet vinden die goede voorwaarden hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe gemakkelijk of moeilijk het is om iets terug te sturen als je het ‘niets’ vind. Of hoe ze met garantie omgaan. Meestal is het wel goed aangegeven op de website van de betreffende winkel. Mocht je er niet zeker over zijn, kan je altijd reviews van andere mensen checken. Houdt wel in je achterhoofd dat mensen eerder hun klachten online zetten dan de complimenten. Persoonlijk vind ik dat het wel loont om hier wat tijd in te steken. Als je eenmaal goede sites hebt gevonden, hoef je daarna niet meer lang te zoeken als je iets nieuws nodig hebt.