Zo bestrijd je de bladluis!

Tijdens de warme dagen in de zomer en in de lente kunnen er weer veel bladluizen komen. Deze bladluizen zijn kleine insecten die op uw planten zitten. Deze luizen komen vooral op de geur van planten af en de luizen planten zich heel snel voort. Als u wilt dat uw plant gezond blijft, moet u ervoor zorgen dat de bladluizen verdwijnen. Er zijn verschillende manieren waarop u de bladluizen kan bestrijden. 

Larven van lieveheersbeestjes 

Een makkelijke manier om bladluizen te bestrijden is door chemische stoffen te spuiten op de plant. Echter is dit niet goed voor de natuur. Een manier om bladluis te bestrijden die wel goed voor de natuur is, is door larven van lieveheersbeestjes op het blad uit te zetten. De larven kunt u met uw vinger of een penseeltje strijken over de plant in de buurt van de bladluizen. De larven eten veel bladluizen, dus dit is een perfecte manier om uw bladluizen te bestrijden. Op een gegeven momenten worden de larven lieveheerstbeestjes en lieveheersbeestjes kunnen honderd bladluizen per dag eten. 

Sterke geuren zorgen ervoor dat bladluizen weg gaan

Zoals al benoemd komen bladluizen op de geur van planten af. Maar waar deze luizen heel slecht tegen kunnen, is tegen een plant met een hele sterke geur. Denk hierbij aan sterke lavendel of knoflook geuren. Om bladluis bestrijden kunt u een plant met zo een sterke geur naast de plant met bladluizen plaatsen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld knoflook bij de planten hangen, zodat de bladluizen daar niet op af komen. 

Keukenmiddelen

U hebt geen bestrijdingsmiddelen nodig om bladluizen te bestrijden. U kunt namelijk ook met keukenmiddelen zelf een bestrijdingsmiddel maken. Door een beetje groene zeep te mengen met heel veel water, kunt u ervoor zorgen dat u geen last meer hebt van bladluizen. Dit spul werkt als een wondermiddel.

Gebruik water

Als u liever niet de groene zeep gebruikt, omdat het een chemische stof is, kunt u ook alleen water gebruiken. Bladluizen kunnen heel slecht tegen nattigheid, als het een paar dagen heeft geregend, zijn waarschijnlijk alle bladluizen al verdwenen. De regen kunt u natuurlijk niet zelf besturen, dus u kunt ook zelf de planten nat spuiten. Het is het beste om dit met koud water te doen. 

Als u tijdens de warme dagen last hebt van bladluizen, hoeft u geen zorgen meer te maken. Met deze manieren ben jij er gegarandeerd van dat u geen bladluizen meer hebt. Zo blijven uw planten in goede staat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *